Innføring i GIS og statistikk

Innføring i GIS og statistikk - Jan Ketil Rød | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Ketil Rød
DIMENSJON
9,64 MB
FILNAVN
Innføring i GIS og statistikk.pdf
ISBN
6412822529714

BESKRIVELSE

Dette er ei innføringsbok i statistikk og geografiske informasjonssystemer (GIS). Dette er kunnskapsområder som er etterspurt i både privat og offentlig virksomhet, og som anvendes i de fleste akademiske disipliner. Boka passer for alle som ønsker å vite noe om hvordan en samler inn, beskriver og presenterer geografisk informasjon i form av tall, kart og bilder, og den er aktuell som pensumbok innen geografi, geologi, biologi, ingeniøremner, samfunnsfaglige emner, helsefag, arkitektur og planlegging. Det finnes få norske statistikkbøker med et geografisk perspektiv. Denne boka forsøker å fylle dette tomrommet ved å inkludere statistikk og GIS i ei og samme bok, for ofte er det nødvendig å vite noe om begge deler. Skal man lage et tematisk kart, forutsetter det innsikt i grunnleggende statistikk, og har man gjort en statistisk analyse, ønsker man gjerne å presentere resultatene i et kart. Jan Ketil Rød er professor innen geografisk informasjonsvitenskap ved Institutt for geografi, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU med spesialisering innen geomatikk (GIS, kartografi og fjernanalyse), og har siden studert humanistiske fag, samfunnsfag og tatt doktorgrad i geografi. Ved Institutt for geografi underviser han i statistikk, kartografi, GIS, fjernanalyse og bruk av geografisk informasjonsteknologi i feltbasert undervisning. Hans forskning omhandler blant annet temaer som effekter av klimaendringer, byplanlegging og væpnede konflikter.

419,-365,-Relaterte produkter (Kryss av for produktene du ønsker å bestille) Notatbok - Studer smart A4 ... Kort om emnet. Emnet skal gi en innføring i anvendt statistikk - hvordan data skal organiseres og forstås og hvordan man kan trekke konklusjoner fra dem.

Læringsmål: Gjøre deltakerne fortrolige med statistikkprogrammet SPSS for Windows, samt gi en innføring i statistiske grunnbegreper med forskjellige metoder til analyse av data. Statistikkprogrammet SPSS vil bli brukt i kurset og i øvingsarbeidet. Dette er ei innføringsbok i statistikk og geografiske informasjonssystemer (GIS).

RELATERTE BØKER