Nesten som deg selv

Nesten som deg selv - Levi Geir Eidhamar, Paul Leer-Salvesen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Levi Geir Eidhamar, Paul Leer-Salvesen
DIMENSJON
10,74 MB
FILNAVN
Nesten som deg selv.pdf
ISBN
8821280952693

BESKRIVELSE

Nesten som deg selv er både tittel og innfallsvinkel for denne boka som er revidert på bakgrunn av Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017). Barn eller voksne du møter, er ikke kopier av deg selv, men de ligner deg. De møter deg med en utfordring til moralsk ansvar. Barnehagen er en arena der mennesker lever i forhold til hverandre, og oppmerksomheten i boken er rettet mot forholdet mellom den voksne og barnet, den voksnes forhold til andre voksne, og ikke minst barnets forhold til andre barn.Bokens del 1 gir en innføring i deler av etikkens historie og etiske grunnlagsproblemer og inviterer til forsøk på etisk analyse og diskusjon. Bokens del 2 konsentrerer seg om praktiske sider ved det etiske samlivet i barnehagen. Målgruppen for boken er barnehagelærerstudenter, barnehagelærere og andre som arbeider med barn.

Denne reviderte 3. utgaven er i omfang og innhold spesielt egnet for etikkdelen i faget religion og etikk på førskolelærerstudiet. Det er nesten som under krigen, vil jeg si.

Pocket, Paul Leer-Salvesen, Levi Geir Eidhamar, Bokmål, Faglitteratur, Samfunnsvitenskap, Pedagogikk, Førskolepedagogikk mer » Den gylne regel, nestekjærlighetsbudet eller gjensidighetsprinsippet, finnes i stort sett alle religioner og livssyn, og fantes også i de store verdensivilisasjonene før vår tidsregning.. Kristendommen, og noen mindre religioner, har en handlingsorientert positiv vinkling av gjensidighetsprinsippet: Matteus skriver at du skal gjøre godt mot andre. For den skrevne lov: 'Du skal ikke begå ekteskapsbrudd, du skal ikke myrde, du skal ikke stjele, du skal ikke begjære', og hvilket annet bud det enn er, sammenfattes i dette ord, nemlig: 'Du skal elske din neste som deg selv.' Kjærligheten gjør ikke noe ondt mot nesten; derfor er kjærligheten lovens oppfyllelse.» Se for deg at du sitter i en sofa hjemme i leiligheten din, helt avkledd.

RELATERTE BØKER