Jens Munk

Jens Munk - Irene A. Ellefsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Irene A. Ellefsen
DIMENSJON
8,85 MB
FILNAVN
Jens Munk.pdf
ISBN
8827721406572

BESKRIVELSE

Hva får et menneske til å legge ut på en lang sjøreise til et ukjent sted uten sikre kart, uten tilstrekkelig kost og medisiner og med navigasjonsutstyr som var tilgjengelig for 400 år siden? Jens Munk (1579 - 1628) var kaptein og oppdagelsesreisende, og sønn av en fallen lavadelsmann. Han vokste opp i Agder, Fredrikstad og Ålborg, og reiste alene til Brasil da han var bare tretten år. Senere flyttet han til København hvor han ble kaptein i kong Christian 4.s flåte. I 1619 ble Munk den første dansk-norske kapteinen som forsøkte å finne Nordvestpassasjen, med to skip og en besetning på 65 mann. Ekspedisjonen ble fatal. De måtte overvintre i Hudsonbukta og ble hardt rammet av skjørbuk. Historien om Jens Munk spenner fra Brasil til Novaja Semlja, fra krig til piratjakt. Her beskrives skipsforlis, tidlig hvalfangsthistorie, en familie i oppløsning og hemmelige agenter. Ved hjelp av spennende fakta, illustrasjoner og stemningsskapende miljøskildringer kaster Irene A. Ellefsen lys over et liv - og en del av norsk historie - som er lite kjent.

'Jens Munk' blir godt over en meter høy om du vil, men den kan lett holdes litt lavere. Jens Munk ble født på sørlandskysten mot slutten av 1500-tallet og tilbrakte barneåra i Fredrikstad. Hans liv er historien om en norsk lausunge, som etter et ungdomsopphold i Spania, Portugal og, faktisk, Brasil slo seg opp som Nordens første store polarfarer, sjøkaptein og oppdager. Jens Munk - nordens første store ishavsfarer Hele hans livsløp er like eventyrlig som hver enkelt av hans mange reiser og polarekspedisjoner.

Jens Munk var son till Erik Munk som fått flera förläningar av Fredrik II av Danmark efter det Nordiska sjuårskriget, bland annat i Arendal, Norge.Hans farfar Niels Munk ägde gården Hjörne i Halland. Fadern kom i onåd hos kungen och sattes i fängelse på Dragsholms slott.

RELATERTE BØKER