Verdibasert ledelse i offentlige profesjoner

Verdibasert ledelse i offentlige profesjoner - Tor Busch | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Busch
DIMENSJON
6,16 MB
FILNAVN
Verdibasert ledelse i offentlige profesjoner.pdf
ISBN
9678913912586

BESKRIVELSE

Offentlige profesjoner har alltid vært preget av sterke verdier det gjelder både helsesektoren, utdanningssektoren, sosialsektoren, politiet og Forsvaret. I løpet av de siste tretti årene har store deler av offentlig sektor blitt omorganisert, og verdiene har kommet i bakgrunnen. I stedet har det blitt mer fokus på styring og kontroll. Mye tyder på at i årene fremover vil verdiene på nytt spille en vesentlig rolle i utviklingen av offentlig sektor. Formålet med denne boken er å legge grunnlaget for utvikling av verdibasert ledelse i offentlige profesjoner. Den gir en grundig innføring i det som særpreger profesjoner og profesjonelle verdier, og speiler dem mot det offentlige verdiuniverset, samtidig som de danner grunnlag for drøfting av profesjonsetiske problemstillinger. På denne bakgrunnen utvikles det en modell for verdibasert ledelse med vekt på både verdiforankring og verdiutvikling. Til sist blir tre former for verdibasert ledelse gjennomgått: selvledelse, teamledelse og transformasjonsledelse. Tor Busch er siviløkonom/HAE og dr.oecon. fra Norges Handelshøyskole. Han er professor ved Trondheim Økonomiske Høgskole og har utgitt en rekke fagbøker innenfor organisasjon og ledelse i offentlig sektor. Hans forskning de seneste årene har vært knyttet til verdier, organisasjonsidentitet og identifisering i offentlige profesjoner.

I løpet av de siste tretti årene har store deler av offentlig sektor blitt omorganisert, og verdiene har kommet i bakgrunnen. Verdibasert ledelse i offentlige profesjoner. Pocket, Tor Busch, Bokmål, Faglitteratur, Økonomi og administrasjon, Organisasjon, ledelse og administrasjon mer » i hvordan Verdibasert ledelse kan se ut i en slik kontekst kan det bidra til innsikt for andre organisasjoner i sentrale momenter ved Verdibasert ledelse, og på bakgrunn av dette etablere motivasjon til å innføre ledelsesteorien i eget selskap.

Pocket, Tor Busch, Bokmål, Faglitteratur, Økonomi og administrasjon, Organisasjon, ledelse og administrasjon mer » i hvordan Verdibasert ledelse kan se ut i en slik kontekst kan det bidra til innsikt for andre organisasjoner i sentrale momenter ved Verdibasert ledelse, og på bakgrunn av dette etablere motivasjon til å innføre ledelsesteorien i eget selskap. Utredningen innebærer en kvalitativ forskningstilnærming, der data er samlet inn ved bruk av Verdibasert ledelse i offentlige profesjoner .

RELATERTE BØKER