Gudfaren; Trygve Lie - generalsekretæren som sviktet FN

Gudfaren; Trygve Lie - generalsekretæren som sviktet FN - Odd Karsten Tveit | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd Karsten Tveit
DIMENSJON
7,98 MB
FILNAVN
Gudfaren; Trygve Lie - generalsekretæren som sviktet FN.pdf
ISBN
5429766140433

BESKRIVELSE

"Gudfaren" viser et skarpt portrett av arbeidergutten som i 1946 ble FNs første generalsekretær, og som misbrukte stillingen. Boka gir også et grovt bilde av Israels første to tiår, en stat Trygve Lie ble sett på som gudfar til.I det skjulte samarbeidet FNs generalsekretær med sionistenes fremste organisasjon - Jødisk nasjonalråd. Senere støttet han åpent Israels krigerske politikk. Trygve Lie inngikk videre en hemmelig pakt med USA i jakten på amerikanere og andre i FNs sekretariat, mistenkt for å være kommunister. Det fikk han svi for."Gudfaren" forteller også om sider av Trygve Lies politiske arbeid i Norge. For andre verdenskrig satte den dyktige LO-advokaten og Arbeiderparti- politikeren dype spor etter seg. Under krigen var Trygve Lie en av de fremste statsrådene i samlingsregjeringen i London. Etter hjemkomsten til Norge fra FN i 1953 mistet han mye av sin glans, og ble kalt en forferdelig narr."«[Tveit] imponerer med bredde- og detaljkunnskap. Tveit skriver godt og drevent, med en utpreget sans for å sette kald politikk og sterke menneskelige konsekvenser sammen. " Aftenposten

Boka gir også et grovt bilde av Israels første to tiår, en stat Trygve Lie ble sett på som gudfar til. Gudfaren : Trygve Lie: Generalsekretæren som sviktet FN Forfatter: Odd Karsten Tveit Utgitt: 2019 Sjanger: Biografisk, Historie, Kjente personer, Biografiske romaner Innleser: Geir Morstad gudfaren trygve lie - generalsekretÆren som sviktet fn Gudfaren viser et skarpt portrett av arbeidergutten som i 1946 ble FNs første generalsekretær, og som misbrukte stillingen. Boka gir også et grovt bilde av Israels første to tiår, en stat Trygve Lie ble sett på som gudfar til. Generalsekretæren har en særlig viktig rolle i gjennomføringen av FNs fredsoperasjoner.

Boken gir også et grovt bilde av Israels første to tiår, en stat Trygve Lie ble sett på som gudfar til. "Gudfaren" viser et skarpt portrett av arbeidergutten som i 1946 ble FNs første generalsekretær, og som misbrukte stillingen. Boka gir også et grovt bilde av Israels første to tiår, en stat Trygve Lie ble sett på som gudfar til.

RELATERTE BØKER