Skigard

Skigard - Pål Gunnar Mikkelsplass, Magnus Lindahl | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål Gunnar Mikkelsplass, Magnus Lindahl
DIMENSJON
11,84 MB
FILNAVN
Skigard.pdf
ISBN
6575760562334

BESKRIVELSE

HISTORIEN OM SKIGARDEN. Enkel står den der, skigarden. To vertikale staur per meter danner staurlagene. Mellom staurlagene ligger skiene med en knyttneves avstand. Bundet sammen av det mange betrakter som juvelen i skigarden, åttetallskransene. Gjennom generasjoner har skigarden vært en del av det norske kulturlandskapet. Den er så enkel, bygd med råvarene skogen kan tilby. Men for mange er den et kulturikon og en budbringer om tradisjon. Skigarden er en del av kulturarven i dalførene og det var en kunst gårdsgutter måtte lære. Men fra sted til sted, fra skigardbygger til skigardbygger varierer metodene og materialene. Derfor har få andre gjerdetyper like mange lokale variasjoner som skigarden. Oppsetting av skigard er en kunst, men en kunst mange kan lære og føre arven videre. Så her avslører en profilert skigardbygger noen av sine yrkeshemmeligheter. Fra hogging av staur og emner til skier, det beste virket og nødvendig etterarbeid. Og så kommer selve finarbeidet, oppsetting av staur og binding av skiene. Hele prosessen er forklart med både tekst og bilder.Dette er ikke bare den praktiske håndboken, det er også fortellingen om skigardene og hvorfor de ble som de ble. En spennende fortelling om en tradisjon som fornyer seg.En bok til lyst og glede om noe av det vi anser som det norskeste av det norske.

Vi leverer også porter, grinder, slinder og stakitt, samt brøytestikker. Send en forespørsel Skigard Valdres - et moderne gjerde med lange tradisjoner Her har du en oversikt over hvem som kan hjelpe deg med å sette opp skigard Valdres.

Se våre priser En skigard er et enkelt gjerde laget av trestaurer og kløyvde skier, oftest av gran. For å utnytte materialene best mulig ble smått tømmer splittet i to eller flere skier, derav navnet skigard.

RELATERTE BØKER