Plantebasert kosthold

Plantebasert kosthold - Nina C. Johansen, Tanja Kalchenko, Mari Hult | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina C. Johansen, Tanja Kalchenko, Mari Hult
DIMENSJON
6,19 MB
FILNAVN
Plantebasert kosthold.pdf
ISBN
2182254852114

BESKRIVELSE

Hvordan kan jeg spise plantebasert, og være trygg på at jeg får i meg nok næring? Hvilke tilskudd trenger jeg? Overlever jeg uten kjøtt og fisk? Kan barn leve på mat fra planteriket? Hva med gravide? Spørsmålene er mange når det kommer til å spise grønnere. Samtidig velger stadig flere å legge om kostholdet, enten fordi de vil ha bedre helse, eller fordi de er opptatt av dyrevelferd, klima eller jordas bærekraft.Tanja Kalchenko er overlege og Nina C. Johansen har mastergrad i samfunnsernæring. Gjennom sitt mangeårige engasjement i HePla (helsepersonell for plantebasert kosthold) har de i tillegg til sin fagutdannelse, tilegnet seg god kompetanse og kunnskap om plantebaserte kosthold, både teoretisk og praktisk.I denne boken gir de deg alle svarene på hvordan du setter sammen et fullverdig plantebasert kosthold. De avliver myter og gir deg all kunnskapen du trenger. Hva skal du spise? Mari Hult står bak vegetarbloggen.no og har gitt ut flere veganske kokebøker. I denne boken byr hun på lekre og enkle oppskrifter, som garantert vil inspirere deg til et grønnere liv!

Mennesker trenger kjøtt for at hjernen skal fungere. Et plantebasert kosthold er basert på matvarer fra planteriket, inkluder grønnsaker, frukt, fullkorn, belgvekster, nøtter og frø - med lite eller ingen animalske matvarer. De som velger å spise et plantebasert kosthold gjør det av ulike grunner.

Blant de som har spist plantebasert kosthold gjennom mye av livet er risikoen for hjerte- og karsykdom mer enn halvert i forhold til blant befolkningen for øvrig. Plantebasert kosthold antall Kjøp «Dette er en fantastisk bok! 😊 Jeg bruker den både til å minne meg selv på hvorfor jeg bør spise grønnere, og så er den super når det gjelder praktisk tilnærming for å få det til i hverdagen. Et plantebasert kosthold er et næringsrikt og variert kosthold bestående av belgvekster, grønnsaker, fullkorn, frukt, bær, nøtter og kjerner, med ingen eller lite mat fra dyr. Halverer du mengden kjøtt og meieriprodukter i et vanlig norsk kosthold, og erstatter disse med sunn plantekost, får du et plantebasert kosthold.

RELATERTE BØKER