Du og barnet: Om å skape gode relasjoner med barn

Du og barnet: Om å skape gode relasjoner med barn - Anne-Lise Løvlie Schibbye, Elisabeth Løvlie | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne-Lise Løvlie Schibbye, Elisabeth Løvlie
DIMENSJON
11,75 MB
FILNAVN
Du og barnet: Om å skape gode relasjoner med barn.pdf
ISBN
9063099002785

BESKRIVELSE

Fredrik, tre år, sitter ofte og leker for seg selv mens han skuler bort på de andre barna. Lisa, fem år, vil ikke kle på seg, vil ikke legge seg og vil ikke sitte pent ved bordet. Vilde, tolv år, føler seg stygg og dum og lukker seg inne på rommet sitt. Hvordan kan vi som voksne hjelpe disse barna? Hva sier vi til Fredrik der han sitter alene i sandkassen? Hvordan setter vi grenser i møte med Lisas selvstendighetskamp? Og hvordan hjelper vi Vilde ut av rommet sitt? Kort sagt, hvordan møte barn på måter som styrker deres selvfølelse, sosiale kompetanse og livsutfoldelse? Med utgangspunkt i eksempler fra våre daglige liv med barn, viser forfatterne hvordan gode relasjonelle møter skapes og hvor skjebnesvangre de blir. Det er i relasjon til den andre at barnet styrker sin evne til å håndtere egne følelser og være trygg i seg selv. Boken bygger på Schibbyes psykodynamiske relasjonsforståelse og viser hvor relevant denne forståelsen er i praksis. Sentrale begreper som går igjen, er anerkjennelse, tilknytning, lytting, følelsesregulering og grensesetting.

Ungdom er ulike og har ulike behov for oppfølging og ivaretagelse. Den gode samtalen bidrar til å skape en nær relasjon mellom foreldre og barn, og gjør at de blir kjent med hverandre og hverandres livsverden, sier Paulsen. Hun forteller at den gode samtalen gir dem en mulighet til å få et innblikk i den andres måte å se og være i verden på, og at dette i sin tur kan gi økt forståelse og empati . Du har ikke ødelagt alt, selv om du ikke møter barnet med anerkjennelse i enhver situasjon.

Høytlesning skaper gode relasjoner mellom foreldre og barn. Høytlesing er en hyggelig sosial aktivitet i en ellers travel hverdag.

RELATERTE BØKER