Mysterier

Mysterier - Knut Hamsun | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Hamsun
DIMENSJON
4,81 MB
FILNAVN
Mysterier.pdf
ISBN
5642359552019

BESKRIVELSE

Da Mysterier utkom i 1892, skapte boken både forviring og undring. Det er Hamsuns mest eksperimenterende og modernistiske roman når det gjelder formen. Er hovedpersonen . Johan Nilsen Nagel, som i boken karakteriseres som «tilværelsens utlending» . bærer av en grunnleggende eksistensiell problematikk? Er boken å betrakte som et selvbiografisk arbeid? Eller skal den leses som en kriminalroman? De sikre svar er få, bare én ting er sikkert: Mysterier er ikke mindre spennende nå enn i 1892.Denne utgaven av Mysterier er basert på Samlede verker 1.27 (2007.2009, ny utgave). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.«Boken hovner og hovner. Jeg forstår henne ikke lenger.»Knut Hamsun under arbeidet med Mysterier«Denne boken er meg mer kjær enn noen annen bok jeg har lest.»Henry Miller om MysterierKnut Hamsun ble født 4. august 1859 i Gudbrandsdalen. I 1862 flyttet familien til Hamarøy i Nordland. Hamsun fikk sitt litterære gjennombrudd i 1888 med et fragment av det som senere skulle bli boken Sult (1890). I 1920 mottok han Nobelprisen for romanen Markens grøde (1917). Hamsuns protyske holdning under 2. verdenskrig førte ham inn i et motsetningsforhold til størstedelen av det norske folk. I 1949 utga han På gjengrodde stier, der han reflekterte over sin livsskjebne. Etter mer enn 70 år i tjeneste hos ordene døde Hamsun 19. februar 1952 på sin gård, Nørholm, ved Grimstad.

Mysterier er full av innfall, slapstick-humor, absurde konflikter og mislykka kjærlighetshistorier. Samtidig tegner romanen et hensynsløst portrett av den idylliske sørlandsbyen, hvor det pipler frem tegn på overgrep og brutalitet. Lysets mysterier (bes gjerne på torsdager) Jesus døpes i Jordan (Matt 3, 13-17) Jesus fremstår under bryllupet i Kana (Joh 2, 1-11) Jesus forkynner Guds rike og kaller til omvendelse (Mark 1, 14-15) Jesus forklares på berget (Luk 9, 28-36) Jesu innstifter nattverden (Matt 26, 26-29) Herlighetens mysterier (bes gjerne på onsdager og søndager) Velkommen til Mord og Mysterier I disse Covid 19 tider har vi åpent med visse restriksjoner på hvordan vi gjennomfører og på antall som ikke kan være fler enn 50 st.

Men - bak de glitrende fasadene er det mye som skjuler seg. Når premiepotten er stor, kan ønsket om å vinne være så sterkt at alt annet overskygges. De uløste drapene fordeler seg på 16 av 27 politidistrikt.

RELATERTE BØKER