Arv og miljø

Arv og miljø - Vigdis Hjorth | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vigdis Hjorth
DIMENSJON
8,27 MB
FILNAVN
Arv og miljø.pdf
ISBN
7805052283931

BESKRIVELSE

Vinner av Bokhandlerprisen og Kritikerprisen 2016Hjorths nye roman starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt. To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving.  Den handler om familiehistorien."Feberhet incesthistorie", slik beskriver Aftenpostens Ingunn Økland Vigdis Hjorths nye roman Arv og miljø. Hun skriver videre: "Det skulle ikke forundre meg om Arv og miljø blir stående som årets heftigste norske bok (…) Vigdis Hjorth har aldri spart på kruttet, men her overgår hun seg selv." Cathrine Krøger i Dagbladet gir boken terningkast 5, og uttrykker sin begeistring slik: "Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte (…) stilsikker, med sin blanding av dissekerende analyser, desperasjon og forbløffende bilder."

Denne «arv eller miljø»- eller «natur eller kultur»-debatten er sannsynligvis påvirket av at det fantes psykologiske strømninger som bare fokuserte på ... «Arv og miljø» utforsker hvem som eier en historie. Vigdis Hjorth viser språkets makt i sin nye roman, der psykoanalyse får jeg-fortelleren Bergljot til å minnes seksuelle overgrep fra ... Inkl.

Da regissør Kjersti Horn og jeg møttes for snart to år siden for å velge ut et samarbeidsprosjekt, hadde vi begge nylig lest Vigdis Hjorths roman, og begge var sterkt berørt. Forholdet mellem arv og miljø er interessant, bl.a. fordi viden om det kan forbedre mulighederne for at forebygge og kurere sygdomme.

RELATERTE BØKER