Hemmelighetstilstanden

Hemmelighetstilstanden - Inger Christensen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Christensen
DIMENSJON
6,57 MB
FILNAVN
Hemmelighetstilstanden.pdf
ISBN
5479299882236

BESKRIVELSE

I hvilke rom er det diktningen skjer? I hvilken tilstand blir kunsten til? Hva er det som inspirerer og setter det hele i bevegelse - og hvordan kan man i det hele tatt få brakt språket i forbindelse med den verden man vil skildre? Inger Christensen blir regnet som en av de aller viktigste nordiske lyrikerne. Flere av hennes diktsamlinger, som 'Det', 'Alfabet' og 'Sommerfugledalen', står som moderne klassikere og hovedverk i den europeiske modernismen. I denne essaysamlingen tar Christensen utgangspunkt i egen skriving, og forsøker å finne gyldige svar på poetikkens grunnspørsmål, om språkets relasjon til verden og menneskets relasjon til språket, men også på de eksistensielle spørsmål om det enkelte menneskelivs forhold til naturen, historien og universet. I sin undersøkelse av den lyriske praksis vokser 'Hemmelighetstilstanden' fram som en fascinerende og mektig poetikk, og står i et særlig nært forhold til diktsamlingen 'Alfabet'. Inger Christensens forfatterskap er enestående i sin evne til å forene en suveren form- og språkbeherskelse med stor sanseorientert fylde. Hun fortsetter å inspirere forfattere i både inn- og utland i stadig nye generasjoner.

Pris kr 149. Se flere bøker fra Inger Christensen. Hemmelighetstilstanden (Heftet) av forfatter Inger Christensen.

Tittelen er lånt fra et begrep hos den tyske 1700-talls poeten Novalis-Geheimniszustand: "Det yttre är ett til det inre upplyft hemlighetstillstånd". Vi kan ikke forstå utenfor forståelsen. Lesetips til sommerferien Sommerferien nærmer seg.

RELATERTE BØKER