Rosmersholm

Rosmersholm - Henrik Ibsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
9,92 MB
FILNAVN
Rosmersholm.pdf
ISBN
3016255686050

BESKRIVELSE

«Rosmersholm» utkom i 1888 og ble kjølig mottatt av samtidens anmeldere. Det regnes for øvrig som det siste av Ibsens stykker der politikken spiller en vesentlig rolle i utformingen av personenes karakter og skjebne. Med etterord av Finn Skårderud..I dette tilfellet gjelder det Johannes Rosmer, eieren av Rosmersholm, og Rebekka West, som tror hun kan hjelpe ham med å skape en verden av "glade adelsmennesker".«Det rosmeriske livssyn adler [ ...] - men det dreper lykken, du.» (Rebekka West, fjerde akt)Modernisert utgaveMini-biografiMed etterord av Finn SkårderudIbsen for et nytt århundreI 2006 var det 100 år siden Henrik Ibsens død. Denne boken er en del av Gyldendals utgivelsesprogram i forbindelse med Ibsen-året.

Rosmersholm er eit skodespel som hender over fire akter og tek for seg temaa skyld, soning av skyld og dei politiske forholda midt på 1800-talet. Dramaet handlar om menneska som lever på herregarden Rosmersholm og forholda deira . Rosmersholm framskap 3-delt fra Tonning&Stryn.

Kostymer: Ada Skolmen. Dekorasjoner: Grethe Hejer.

RELATERTE BØKER