Til bords med de mektige

Til bords med de mektige - Tove Gravdal | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tove Gravdal
DIMENSJON
4,91 MB
FILNAVN
Til bords med de mektige.pdf
ISBN
5125615187136

BESKRIVELSE

FNs sikkerhetsråd er verdens mektigste møteplass. Det har makt til å starte kriger og kan gripe inn i staters indre liv. Rådet er et barometer for det internasjonale samarbeidsklimaet, som er temmelig dårlig idet FN runder 75 år. Norge har vært medlem fire ganger og forbereder seg nå til en femte toårsperiode fra januar 2021. Men polariseringen mellom vetomaktene i rådet gjør at det blir krevende å være ett av de ti valgte medlemslandene. Hva kan Norge lære av tidligere perioder i rådet? Hva blir de største utfordringene i 2021-22? Journalist Tove Gravdal svarer på slike spørsmål i Til bords med de mektige. Boken er også en innføring i Sikkerhetsrådets historie og funksjon, og er et nyttig redskap for alle som vil vite mer om en av verdens mest fascinerende institusjoner.

juni avgjøres det om Norge for femte gang skal velges inn i FNs sikkerhetsråd, og 25. april i år var det 75 år siden 50 land møttes i San Fransisco og forhandlet FN-pakten som ble underskrevet 26.

17. juni avgjøres det om Norge for femte gang skal velges inn i FNs sikkerhetsråd, og 25.

RELATERTE BØKER