Edens have

Edens have - Ernest Hemingway | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ernest Hemingway
DIMENSJON
5,43 MB
FILNAVN
Edens have.pdf
ISBN
7689028627544

BESKRIVELSE

Edens have blir beskrevet som en kunstnerroman, den eneste i Hemingways forfatterskap. Men framfor alt er det en roman om kjærlighet og besettelse. Tiden er 1920-årene, og handlingen er satt til den franske og spanske middelhavskysten. Her befinner et ungt par seg på bryllupsreise - forfatteren David Bourne og den vakre og rike konen hans Catherine. Edens have ble påbegynt i 1946, og Hemingway arbeidet med den i femten år, fram til han døde i 1961. Det var en stor begivenhet da den første gang ble utgitt i 1986. I Gyldendals klassikerserie har vi løftet fram fire sentrale bøker i Ernest Hemingways forfatterskap. Edens have er kanskje den mest følelsesladde romanen hans, og den framstår som et annerledes verk i nobelprisvinnerens enorme repertoar. Selv beskrev Hemingway bokens tema som «lykken i Eden som mennesket må miste».

4 510 personer liker dette. 4 567 personer følger dette.

Det tok mange års hardt arbeid før han kunne hente kona og de 6 barna sine hit til landet. Da bodde de i et pensjonat i Hegdehaugsveien der hele familien delte ett rom og kjøkken, med felles bad på gangen. Hageland Edens Have.

RELATERTE BØKER