Litteraturteori

Litteraturteori - Mads B. Claudi | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mads B. Claudi
DIMENSJON
8,23 MB
FILNAVN
Litteraturteori.pdf
ISBN
3092992188624

BESKRIVELSE

Hva er litteratur? Hvordan skiller litteraturen seg fra andre typer tekster? Hvordan er forholdet mellom litteraturen og samfunnet den har oppstått i, mellom teksten og forfatteren som har skrevet den, mellom verket og den litterære tradisjonen det inngår i? Hvordan kan man legitimere litteraturvitenskapen som vitenskap? Siden begynnelsen av 1900-tallet har en rekke teoretikere beskjeftiget seg med slike spørsmål og gitt en rekke ulike svar på hvordan man bør lese og forstå litteratur. Denne boka handler om disse svarene. I en tilgjengelig og pedagogisk form presenterer Mads B. Claudi de viktigste retningene innenfor moderne europeisk og amerikansk litteraturteori, og gir en grundig introduksjon til sentrale tanker, tekster og teoretikere fra begynnelsen av 1900-tallet til i dag. Mads B. Claudi er førsteamanuensis i norsk ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Har du interesse for litteratur, språkbruk, kulturforståelse, litteraturformidling, fortolkning og estetikk, er dette studiet for deg. Emnet gir grundig innføring i originaltekster fra hovedretninger innen moderne litteraturteori. Emnet kan også fokusere på grunnleggende estetiske og litteraturteoretiske spørsmål.

ISBN 9782818501443, 2011, Rene Girard . Fra 219,-Kjøp Selg.

RELATERTE BØKER