Lolita

Lolita - Vladimir Nabokov | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vladimir Nabokov
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Lolita.pdf
ISBN
5520275796630

BESKRIVELSE

Lolita av Vladimir Nabokov er historien om en tragisk lidenskap, om en middelaldrende manns kjærlighet til en tolv år gammel jente. Den er både en erotisk studie og en samfunnsatire som savner sidestykke i vår litterære kanon. Boken er blitt filmatisert flere ganger.Lolita har beholdt sin provokatoriske kraft i alle årene som har gått siden Nabokov skrev boken. Den er like omdiskutert i dag som da den kom ut i 1955.«Lolita er et mesterverk som er gripende og frastøtende, underfundig morsomt og dypt tragisk. Et kunstverk som, i sin genialitet, forfører deg og som etterlater deg rystet og smilende, vemmet og leende, og full av beundring for Nabokovs virtuositet.» Tom Egeland, Dagbladet «... en av de vakreste, en av de mest lysende kjærlighetsskildringer i moderne litteratur.» Erling Christie, Aftenposten«En undergravende, men guddommelig komedie.» Martin Amis«Nabokov skriver prosa slik den skal skrives, det vil si på en helt ekstatisk måte.» John Updike

januar 1931 Sankt Pölten: Død: 30. juni 2010 (79 år) Salzburg: Beskjeftigelse: Skuespiller, sanger, TV-programleder: Nasjonalitet: Østerrike Lolita, Vladimir Nabokov Lolita is a 1955 novel written by Russian American novelist Vladimir Nabokov.

A man marries his landlady so he can take advantage of her daughter. Directed by Stanley Kubrick. With James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon, Gary Cockrell.

RELATERTE BØKER