Innføring i etikk

Innføring i etikk - Kjell Eyvind Johansen, Arne Johan Vetlesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Eyvind Johansen, Arne Johan Vetlesen
DIMENSJON
6,43 MB
FILNAVN
Innføring i etikk.pdf
ISBN
2673605992513

BESKRIVELSE

Denne boken er en historisk og systematisk innføring i etikk. Den er særlig skrevet med tanke på førstesemesterstudiet, men kan leses av alle som er interessert i en grundig oversikt over etisk tenkning.I historisk del fremstiller forfatterne den etiske og politiske idéhistorie fra gresk oldtid og helt frem til i dag. Med utgangspunkt i dyder og idealer i antikken, slik de ble utformet i den greske bystaten, trekkes linjene frem mot de siste tiårs politiske liberalisme med vekt på kulturelt mangfold og minoritetsproblemer.I systematisk del er de to viktigste emnene etisk argumentasjon og normative etiske teorier. Hva er det som tillater oss å fremsette moralske dommer? Hva skal vi se etter for å avgjøre om en handling er moralsk rett?Denne boken er en revidert utgave av læreboken Etikk - i historie og samtid, som kom i 1996.

Nortvedt P. (2016) Omtanke - innføring i sykepleiens etikk.2. Etikk (fra gresk ethos, sedelig) eller moralfilosofi er den delen av filosofien som søker å besvare spørsmål som «hva er godt», «hva er det rette», «hvordan bør man oppføre seg»..

Dersom man sier at noe er «uetisk» eller «umoralsk», mener man at det er i strid med visse moralnormer. Emnet overlapper med FIL227 (Innføring i etikk), FIL228 ( Moralfilosofi) og FIL328 (Masteremne i moralfilosofi ). En innføring i etikk. Hvite løgner er ofte ment å skåne andre, mens svarte løgner bare gagner oss selv.

RELATERTE BØKER