Naust

Naust - Trond J. Hansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond J. Hansen
DIMENSJON
7,22 MB
FILNAVN
Naust.pdf
ISBN
7695384745987

BESKRIVELSE

De fleste nordmenn har sannsynligvis et forhold til naust. Få bygninger har preget kysten vår i større grad enn naustene, og de har derfor vært særdeles viktige for folk langs kysten som har gjort seg nytte av havet, og det havet gir. Uten naust er det vanskelig å se for seg kystkulturen slik den har vært, og er. Foruten å være en dyd av nødvendighet for kystfolk, har naustene også vært av stor sosial verdi. O e virket de som sosial samlingsplass hvor folk møttes for å slå av en prat, utveksle erfaringer og fortelle historier. Forfatteren tar leseren med på en reise langs kysten av Vestlandet. Han besøker de ytterste nakne øyer, de trangeste ordene, de luneste skevær og de nakne steinete strendene langs jærkysten. Til alle steder hvor naust finnes. Underveis på reisen blir det gitt informasjon om naustene; om rødfargen, om konstruksjonene, om tilhørende båter... Ja, til og med om fuglene på mønekammen. Forfatter Trond J. Hansen jobber som frilansfotograf og journalist. Han er opptatt av både natur og kystkultur, og her ønsker han å dokumentere naust og naustmiljøer. NAUST er en praktbok for alle som har et forhold til kysten, til sjøen. En gavebok, både til seg selv og til andre.

Naboene tipser. Som regel er det naboene som tipser om ulovligheter. Hei.

Er du privatperson? Du kan bruke enklere skjemaer hvis du skal nabovarsle og bygge en frittliggende bygning mindre enn 70 m 2 eller et tilbygg mindre enn 50 m 2.Du kan også bruke et enklere skjema hvis du skal søke om bruksendring. Naust vert bygd med god lufting, så garn, liner og andre reiskapar kan tørke. Det finst tradisjonelt fire hovudtypar naust i Noreg: Steinnaust, tømmernaust, grindnaust og stavnaust.

RELATERTE BØKER