Skeive linjer i norsk historie

Skeive linjer i norsk historie - Hanne Marie Johansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hanne Marie Johansen
DIMENSJON
4,87 MB
FILNAVN
Skeive linjer i norsk historie.pdf
ISBN
4834943979891

BESKRIVELSE

Skeiv eller LHBTI omfattar seksualitetar, kjønnsuttrykk og samliv som bryt med etablerte normer, og som utfordrar majoritetskulturen og tradisjonelt familieliv. Den store linja i skeiv historie er ei utvikling frå usynleggjering og straffeforfølging til psykiatrisk behandling og vidare til likestilling i vår tid. Slik kan skeiv historie ved første augekast verke som ei stor forteljing om frigjering, men er dette heile historia? I boka gir Hanne Marie Johansen ei første samla oppsummering av historia til skeive i Noreg. Sentrale spørsmål i boka er korleis brot med normer for kjønn og seksualitet har blitt oppfatta og behandla til ulike tider, og kva for årsaksforklaringar som har dominert. I eldre kjeldemateriale finn vi få spor etter skeive; korleis skal det tolkast? Og på kva måte har nyare likestillingspolitikk påverka skeive sine rettar og levekår? Omgrep som lesbisk, homofil og heterofil kan i dag bli oppfatta som utdaterte. Er det fordi kampen for rettar er over, eller fordi nye forståingar av kjønn og seksualitet har slått igjennom? Hanne Marie Johansen (f. 1956) er førsteamanuensis ved Senter for kvinne- og kjønnsforsking på Universitetet i Bergen og førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Bergen.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Skeiv norsk historie. Samtale om den nye boken om skeiv historie "Skeive linjer i norsk historie frå norrøn tid til i dag". skeive linjer i norsk historie FRÅ NORRØN TID TIL I DAG Skeiv eller LHBTI omfattar seksualitetar, kjønnsuttrykk og samliv som bryt med etablerte normer, og som utfordrar majoritetskulturen og tradisjonelt familieliv. Forfatter: Johansen, Hanne Marie; Tittel: Skeive linjer i norsk historie :: frå norrøn tid til i dag; Språk: Språk: Norsk (Nynorsk) Klassifikasjon: 306 ... Skeive linjer i norsk historie: frå norrøn tid til idag; Eksemplarstatus: 1/1; Språk: Språk: Norsk (Nynorsk) Klassifikasjon: 306.7609481; Emne: LHBT-identitet ; Historie ; Norge; År: 2019; Noter: Dette er den første samla oppsummeringa av historia til skeive i Noreg.

Cover photo. Publikasjonsniv ... Skeiv er en norsk oversettelse av engelsk queer.

RELATERTE BØKER