Den underjordiske jernbanen

Den underjordiske jernbanen - Colson Whitehead | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Colson Whitehead
DIMENSJON
9,71 MB
FILNAVN
Den underjordiske jernbanen.pdf
ISBN
2185087130439

BESKRIVELSE

Årets litterære sensasjon - historien om slavejenta Cora setter seg i beinmargen. Sekstenårige Cora er slave på en bomullsplantasje i Georgia i USA. Hun lever i daglig angst for fornedrelse og brutal avstraffelse, men også med myten om sin mor, Mabel, som klarte å flykte. Cora og vennen Caesar bestemmer seg for å forsøke det samme vågestykket, og de legger ut på en livsfarlig reise - med den fanatiske slavefangeren Ridgeway i hælene. Den myteomspunne underjordiske jernbanen tar rømlingene nordover fra stat til stat, til nye verdener og nytt håp, men drømmen om frihet møter sterk motstand selv der det tilsynelatende er trygt å være. Samtidig som Ridgeway og hans blodhunder stadig puster Cora i nakken. Colson Whiteheads mesterverk er både en dirrende spennende skjebnefortelling og en banebrytende litterær prestasjon i sin beskrivelse av den mest brutale perioden i amerikansk historie.«Den underjordiske jernbanen erårets beste bok - kanskje tiårets.»Chicago Tribune

Denne prisvinnende og kritikerroste romanen fra slavetidens USA går inn i det stadig påtrengende spørsmålet om rase og identitet i en nasjon tuftet på slavehandel og slavearbeid, der kampen om symbolene fra slavetiden fortsatt er aktuell, og der svarte amerikanere fremdeles utsettes ... Den underjordiske jernbanen er i virkeligheten et nettverk av abolisjonister, som hjelper slaver å rømme til trygge områder lenger nord i Amerika. I denne romanen har Whitehead gjort jernbanen om til en faktisk bane, noe som gir romanen et litt fantasifullt preg.

Han kjenner en som kan sette dem i forbindelse med Den underjordiske jernbanen. En annerledes Sørstatsroman Om forfatteren Colson Whitehead (f. 1969) debuterte som forfatter med "The Intuitionist" i 1999, og har frem til i dag utgitt seks romaner, et par sakprosa-bøker og flere essays.Han var med andre ord ingen nybegynner da han skrev romanen "Den underjordiske jernbanen", som han vant National Book Award for Fiction for i 2016 og Pulitzer Prize for Fiction i 2017. Den underjordiske jernbanen ble en stor suksess og forandret ikke bare forfatteren Colson Whiteheads liv, boka satte også spor i tusenvis av lesere.

RELATERTE BØKER