De druknede og de bergede

De druknede og de bergede - Primo Levi | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Primo Levi
DIMENSJON
10,98 MB
FILNAVN
De druknede og de bergede.pdf
ISBN
3600728437671

BESKRIVELSE

De druknede og de bergede blir ofte omtalt som Primo Levis etiske testament. Boken er et resultat av et liv med refleksjoner over Auschwitz og over hva som står igjen etter denne mørke historiske hendelsen. Førti år etter den selvbiografiske vitneskildringen Hvis dette er et menneske og etter flere tiår med formidlingsarbeid som tidsvitne må Levi ha kjent et sterkt behov for å gå enda dypere i analysen av utryddelsesleirenes vesen. Levis bok dissekerer Auschwitz som organisasjon med noen spesifikke kjennetegn. Han skriver seg stadig lenger inn i de store spørsmålene som aldri slapp taket i ham: Hvordan fungerte Auschwitz? Hva slags menneskelige mekanismer var virksomme for å få utryddelsesleiren til å fungere? Hvordan ble fangene brukt? Hvem overlevde, hvem ble i stand til å bære vitnesbyrd? Hvordan fungerer minnet? Hvordan kan vi forstå de overlevendes skamfølelse? Etterord ved Margareth Hagen, professor i italiensk litteratur ved Universitetet i Bergen.

Legg i ønskeliste. Det ... En quête de vérité Fransk Britt Schjøth-Iversen Barn og unge Skjønnlitteratur Bokmål 27.2.2020 Innkjøpt QLTURREBUS FORLAG - BRITT SCHJØTH-IVERSEN Fabien Vehlmann og Bruno Gazzotti Alene 7 - Underlandet Seuls - Les terres basses Fransk Britt Schjøth-Iversen Barn og unge Skjønnlitteratur Bokmål 27.2.2020 Innkjøpt GYLDENDAL NORSK FORLAG AS Angie Thomas På vei mot toppen On the come ... Her er vårens bøker om Holocaust I år er det 75 år siden 2.

Førti år etter den selvbiografiske vitneskildringen Hvis dette er et menneske og etter flere tiår med formidlingsarbeid som tidsvitne må Levi ha kjent et sterkt behov for å gå ... Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker - og Klara, Marstals dødsengel. Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem. Oliver Sacks døde nettopp.

RELATERTE BØKER