Søsterklokkene

Søsterklokkene - Lars Mytting | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Mytting
DIMENSJON
4,14 MB
FILNAVN
Søsterklokkene.pdf
ISBN
5280779267118

BESKRIVELSE

Ny, historisk roman fra Lars MyttingSå lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont. Dette sier anmelderne: «Praktfull historisk roman.» Stein Roll, Adresseavisen«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.» Arne Hugo Stølan, VG «Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.» Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen«Strålende historisk roman. (...) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (...) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv«Fargerikt flettverk av forteljingar. (...) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (...) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.» Marta Norheim, NRK

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Søsterklokkene er første bok i en planlagt romantrilogi. LES MINDRE Forlagets omtale Forlagets Kritikerfavoritt endelig i pocket! Så lenge folk kunne huske, hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Søsterklokkene er en roman i skjæringspunktet mellom myte, drøm og virkelighet - en roman man ønsker å dvele ved og drømme seg bort i, og ikke bli ferdig med - Lars Mytting skaper utrolig vakre bilder gjennom språket - i tillegg skaper han levende karakterer - vi kan identifisere oss med deres sorger og gleder - jeg siterer ofte Sigrid Undset her om at tider og skikker kan endre seg mye ... Anmeldelse: Det virker som om «Søsterklokkene» har slukt en eldre, historisk roman som den ikke helt klarer å fordøye.

Den snodige tittelen «Søsterklokkene» viser til historien om to mektige kirkeklokker som i sin tid blir gitt som gave til den lokale stavkirken i malmfuru fra 1170, i en bygd der ingen skulle tro at noen kunne bo, langt oppe i Gudbrandsdalen. Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned.

RELATERTE BØKER