Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen

Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen - Torgrim Eggen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Eggen
DIMENSJON
5,82 MB
FILNAVN
Axel; fra smokken til Ovnen; storyen om Axel Jensen.pdf
ISBN
8682922755209

BESKRIVELSE

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag.Axel var den siste av sitt slag. Nei, den eneste.Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. En fluktvei, kalte han det. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge - selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere.Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far.

ISBN 978--7876-6834-1. Livet sett fra Nimbus.

Vid ett par tillfällen skrev han manuskript på engelska, som sedan översattes och gavs ut på norska. Vår pris 249,-. AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet.

RELATERTE BØKER