Norske utedoer

Norske utedoer - Thor Gotaas, Roar Vingelsgaard | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas, Roar Vingelsgaard
DIMENSJON
5,19 MB
FILNAVN
Norske utedoer.pdf
ISBN
1230195173582

BESKRIVELSE

En rikt illustrert historie om norske utedoer fra middelalderen fram til i dag. Hva tørket man seg med før dopapirets tid? Hvorfor hang det kongebilder på utedoene? Hvordan var de ulike tradisjonene landet rundt? Og hvorfor varierte størrelsen på dohullene? Norske utedoer omhandler det seriøse og kuriøse. På 1700-tallet tømte nattmenn doene i byene og ble frosset ut sosialt på grunn av det urene yrket. Utover på 1800-tallet ble hygiene viktigere og førte til flere doer. Før det gjorde befolkningen på landsbygda ofte fra seg utendørs. Utedoens historie belyser både sosialhistorie, kulturhistorie, sosiologi, psykologi, kjønnsroller og fremveksten av et moderne Norge. Norske utedoer løfter fram noe allment og hverdagslig og setter det inn i en større sammenheng.

Mor vil ha romaner og krim. Norsk Do: Kan også være dekorert og pyntet. Foto fra boka «Norske utedoer» (Gyldendal), som Thor Gotaas har skrevet sammen med Roar Vingelsgaard.

13.00. Sammen med Roar Vingelsgaard har Thor Gotaas skrevet historien om norske utedoer fra middelalderen fram til i dag.

RELATERTE BØKER